天ぷらにして、スイートポテト作ってもまだありますの。
目先の違う味付けにしたいな~とネットで検索。
あるものですねー。
コチラのレシピブラウンシュガーとチリ、カイエンペッパーという組み合わせが面白そう。
作ってみましたー。
但し塩を加えました。塩が入ったほうが味がしまりそうな気がしますの。
poultry seasoning というのはないので省略。
こちらにhomemade Poultry Seasoningの作り方が載っています。
2 large sweet potatoes, peeled and cubed
3 tablespoons olive oil
2 teaspoons packed brown sugar
1 1/2 tablespoons paprika
1/2 teaspoon ground black pepper
1/2 teaspoon onion powder
1/2 teaspoon garlic powder
1/2 teaspoon poultry seasoning
1/2 teaspoon chili powder
1 pinch cayenne pepper
Preheat an oven to 425 degrees F (220 degrees C).
Place the sweet potato chunks into a large mixing bowl. Drizzle with the olive oil, then sprinkle the brown sugar, paprika, black pepper, onion powder, garlic powder, poultry seasoning, chili powder, and cayenne pepper overtop. Toss until the potatoes are evenly coated with the seasoning. Spread onto a baking sheet.
Bake in the preheated oven for 15 minutes, then turn the potatoes over with a spatula, and continue baking until the sweet potatoes are golden and tender, 10 to 15 minutes more.
おお、面白い味!(塩を加えたのは正解)
オリーブオイルとブラウンシュガーって意外に合うんですね。
チリは少なめに入れたのですがもう少し加えても良かったかも。
スナック感覚でイケマス。
ちょっとしたオツマミにもなりそうですね♪
目先の違う味付けにしたいな~とネットで検索。
あるものですねー。
コチラのレシピブラウンシュガーとチリ、カイエンペッパーという組み合わせが面白そう。
作ってみましたー。
但し塩を加えました。塩が入ったほうが味がしまりそうな気がしますの。
poultry seasoning というのはないので省略。
こちらにhomemade Poultry Seasoningの作り方が載っています。
2 large sweet potatoes, peeled and cubed
3 tablespoons olive oil
2 teaspoons packed brown sugar
1 1/2 tablespoons paprika
1/2 teaspoon ground black pepper
1/2 teaspoon onion powder
1/2 teaspoon garlic powder
1/2 teaspoon poultry seasoning
1/2 teaspoon chili powder
1 pinch cayenne pepper
Preheat an oven to 425 degrees F (220 degrees C).
Place the sweet potato chunks into a large mixing bowl. Drizzle with the olive oil, then sprinkle the brown sugar, paprika, black pepper, onion powder, garlic powder, poultry seasoning, chili powder, and cayenne pepper overtop. Toss until the potatoes are evenly coated with the seasoning. Spread onto a baking sheet.
Bake in the preheated oven for 15 minutes, then turn the potatoes over with a spatula, and continue baking until the sweet potatoes are golden and tender, 10 to 15 minutes more.
おお、面白い味!(塩を加えたのは正解)
オリーブオイルとブラウンシュガーって意外に合うんですね。
チリは少なめに入れたのですがもう少し加えても良かったかも。
スナック感覚でイケマス。
ちょっとしたオツマミにもなりそうですね♪