Jolly Good❣️Jolly Baking & Cooking 

お菓子を焼くこと、映画を観ること、猫!
好きなことについて書いています。

lemon cream crumb bars

2013-08-03 | bars / squares
baking tray で焼いたお菓子を traybake と呼びます。(まんまではないか)
これを細長く切ると bars, 四角く切ると squares になります。


Ingredients
1 1/4 cups all-purpose flour
1 1/4 cups old fashioned rolled oats
1/2 tsp
1/2 tsp baking soda
1/2 cup granulated sugar (100g)
1/2 cup packed light-brown sugar (110g)
3/4 cup unsalted butter (170g), melted
1 tsp vanilla extract
1 (14 oz. 397g) can sweetened condensed milk
1 Tbsp finely grated lemon zest
1/3 cup fresh lemon juice
2 large egg yolks
1/2 tsp lemon extract
生地にオーツ麦を使うので、歯ざわりが楽しい。 英語では crunchyと表現します。

Directions
Preheat oven to 175 C. In a medium mixing bowl, whisk together flour, rolled oats, salt and baking soda. Stir in granulated sugar and brown sugar and mix until no clumps of sugar remain. Stir vanilla into melted butter and pour mixture over dry ingredients. Using a spoon, stir mixture until evenly moistened. Sprinkle half of the crumb mixture into the bottom of a greased 8 by 8-inch baking dish and gently press into an even layer. Bake in preheated oven 15 minutes. Remove from oven and set aside (leaving oven heated at 175 C).
In a mixing bowl, whisk together sweetened condensed milk, lemon zest, lemon juice, egg yolks and lemon extract until well blended. Pour mixture over crumb crust in baking dish and spread into an even layer. Sprinkle top evenly with remaining crumb mixture. Bake in preheated oven 23 - 26 minutes until lightly golden. Remove from oven and allow to cool at room temperature, once cool cover and refrigerate 30 minutes - 1 hour, then remove and cut into squares. Store in airtight container in refrigerator.


真ん中にはレモンクリームを挟みます。
レモンの絞り汁と皮のすりおろしに卵黄と砂糖、コンデンスミルクを加えて作ります。

オーブンから出したてはやわらかいので室温まで冷ましてから冷蔵庫に入れます。

冷えると切り分けやすくなります。
コンデンスミルクは甘~いのですが、レモン汁が効いていてさわやかな甘さになっています。 

最新の画像もっと見る

2 コメント

コメント日が  古い順  |   新しい順
食べたい・・・ (ピコラ)
2013-08-04 23:35:59
なんと断面美人なケーキでしょう!

コンデンスミルク大好きです~~!!
甘~くてレモン汁が効いていてさわやかな甘さって・・・この季節には最強のスイーツ?!
返信する
いたこピコラさん♪ (じぇれまいあ)
2013-08-05 01:42:51
こちらにもコメントありがとうございます

コンデンスミルクお好きですか? かき氷にかかってるの美味しいですよねー。 そう言えばもうずいぶん長いことかき氷を食べてない・・・(話ずれてますよね。。。

コンデンスミルクレシピに書いてある量に足りなかったんですが、なんかコレでちょうど良い甘さの気がします。
レシピ通りに(397g)入れたら甘すぎてちょっとクドクなりそう・・・デス。 足りなくて良かったぁ~、ってことにします
返信する

コメントを投稿