アーモンドフレークが冷蔵庫に眠っていて、使いたいと思っていたところこのレシピに出会いました。
(元は何か別物を検索していたんですが、何を探していたのか忘れました)
dainty (優美な、上品な、繊細な、きゃしゃな)で、なんとも魅力的なお菓子ではありませんか~?
フロレンティンと聞けば「イタリア(フローレンス)のお菓子?」と思うのですが。。。ifoodというサイトにこんな説明がありました。
Florentins: History
The exact origin of the Florentine biscuit unknown but researchers argue that the crumbly biscuit could have originated in Florence, Italy. However, another legend states that the lacy biscuit could have originated in Austria where they are still prepared and served with tea. Another popular legend states that the cookie was created at the court of King Louis XIV of France. The delicate lacy cookie was created in his Versailles Palaces to honor a state visit by the Medicis of Florence.
この焼き菓子が生まれたのは、フローレンス(フィレンツェ)、オーストリア、フランス、といろんな説があるようですね。
薄く、薄ーく焼き上げたい!! きれいな円形にはなりませんねぇ。。。
お!? かなり薄く焼きあがりました♪
こういう感じに出来上がれば、と想像してたのでとっても嬉しい
The underside of the biscuit is usually coated with chocolate.
だそうですが、チョコレートコーティングまでは手が回りませんでした
明日できるかしら・・・?
その前に全部なくなりそう…(さぁ、誰が食べちゃうというのでしょ~か?
(元は何か別物を検索していたんですが、何を探していたのか忘れました)
dainty (優美な、上品な、繊細な、きゃしゃな)で、なんとも魅力的なお菓子ではありませんか~?
フロレンティンと聞けば「イタリア(フローレンス)のお菓子?」と思うのですが。。。ifoodというサイトにこんな説明がありました。
Florentins: History
The exact origin of the Florentine biscuit unknown but researchers argue that the crumbly biscuit could have originated in Florence, Italy. However, another legend states that the lacy biscuit could have originated in Austria where they are still prepared and served with tea. Another popular legend states that the cookie was created at the court of King Louis XIV of France. The delicate lacy cookie was created in his Versailles Palaces to honor a state visit by the Medicis of Florence.
この焼き菓子が生まれたのは、フローレンス(フィレンツェ)、オーストリア、フランス、といろんな説があるようですね。
薄く、薄ーく焼き上げたい!! きれいな円形にはなりませんねぇ。。。
お!? かなり薄く焼きあがりました♪
こういう感じに出来上がれば、と想像してたのでとっても嬉しい
The underside of the biscuit is usually coated with chocolate.
だそうですが、チョコレートコーティングまでは手が回りませんでした
明日できるかしら・・・?
その前に全部なくなりそう…(さぁ、誰が食べちゃうというのでしょ~か?