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walnut brownie butter cake

2013-10-09 | cakes / choco
台風の影響で蒸し暑い日でした。
「涼しくなるとチョコレートが恋しいですよね」で始めるつもりだったのに…。
先日rendan を検索して見つけたサイトで brownie butter cake に出会いました。 
チョコレートケーキとバターケーキの2層になってます。 魅力的です!

おおー! ちゃんと焼きあがりました!(当然なんだけどやっぱり感激)
一度ブラウニーを焼き、素早くバターケーキの生地を流し入れてまた焼きます。


秋といえば木の実。 胡桃も入れてみました。



スライスされたナッツの形が面白く、良いアクセントになりました♪←ホラ自画自賛

ダークチョコレートを使っているのでブラウニーの部分は濃厚なチョコレートケーキです。 
バターケーキは比較的軽く焼きあがりました。
二種類のケーキを一度に楽しめます♪
ブラウニーの部分がきれいに切れず、ナイフを入れる毎に拭き取らないとチョコがバターケーキについてしまいます
スライスしにくいのが難点ですわね・・・
冷やせば切りやすくなるかも…デス。

***** recipe *****
Adapted from Kevin Chai - I Love Butter Cake Too 2

Brownie:
140g Dark Chocolate (broken into pieces)
50g Butter
50g Brown sugar
1 Egg
35g All purpose flour

Butter cake:
120g Butter
100g Sugar
2 Eggs
120g All purpose flour
2g Baking powder
50ml Fresh milk

Method:
Grease and line a 10cm x 20cm loaf pan with aluminium foil.

Preheat oven to 180C.

To make brownie, melt chocolate and butter over low heat. Remove and leave to cool slightly. Stir in brown sugar until blended.

Add in egg, mix well. Fold in flour, mix until well combined. Pour batter into prepared pan. Bake in preheated oven for 15 minutes. Remove.

To make butter cake, beat butter with sugar until creamy. Add in eggs, one at a time, beating well after each addition.

Fold in sifted flour and baking powder, alternately add in fresh milk, mix to form batter.

Spread the butter cake batter over brownie, bake in oven at 160C for 25-30 minutes or until cooked.


***********追加*********

まともに試食してみました。(記事を書いた時の試食はカケラだけでした
このケーキ、ブラウニー部分はブラウニーとしても上質!
バターケーキ部分はしっとりコクのある味。
とーーっても美味しいでっす!!

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