A Slow Life of Mister Masuda

定年退職後のスローライフを公開!

ボジョレ・ヌーボー

2023年11月17日 10時16分43秒 | 食事

11月19日

 

11月16日は「ボジョレの日」、

先ずはブリアサバランとゴルゴンゾーラで一献。

近くのスーパーで、珍しく松茸と鮑が手に入ったので

佳き夕食となった。

そう言えば、昔、ちょうど40年前、「ボジョレの日」にボジョレ村を訪ねた事があったなあなどと。

November 16th is "Beaujolais Nouveau Day."

First, a glass with Brillat  Savarin and Gorgonzola.

I found matsutake mushrooms and abalone, unusually, at a nearby supermarket, so it became a delightful dinner.

Come to think of it, about 40 years ago, I visited Beaujolais Village on Beaujolais Nouveau Day.

<button class="flex ml-auto gizmo:ml-0 gap-1 items-center rounded-md p-1 text-xs gizmo:gap-1.5 gizmo:pl-0 dark:text-gray-400 dark:hover:text-gray-200 disabled:dark:hover:text-gray-400 hover:text-gray-950 md:invisible md:group-hover:visible md:group-[.final-completion]:visible"></button>
 
 
<form class="stretch mx-2 flex flex-row gap-3 last:mb-2 md:mx-4 md:last:mb-6 lg:mx-auto lg:max-w-2xl xl:max-w-3xl">
 
</form>