A Slow Life of Mister Masuda

定年退職後のスローライフを公開!

父の日のディナー

2021年06月27日 20時52分15秒 | 食事
   6月28日(月)

「父の日」に贈られたピカールの食材、ミセス・マスダが調理し、今日食卓にのった。
どれもみな本格的な味でリッチなディナーであった。
Today, Mrs. Masuda cooked the ingredients of Piccard from Paris given at my "Father's Day".
All plates( Mussels, lamb and creme brulee) were first-class taste  as a restaurant.
マッセルのファルシ



骨付きラム  グレイビーソースとミントジェリイで頂くのが我家のスタイル



クレームブリュレ  ミスターマスダの大好物。


ムール貝

2021年06月27日 10時13分49秒 | 食事
6月26日(土)

デパ地下で大振りのムール貝を見かけたので、迷わず2ダース買った。
セロリ・タマネギ・ニンニクと共に白ワイン蒸しに。
これだけで特別な食事をしたような気分になるのだから不思議。
We found fresh mussels at the food  floor of the department store and bought  
two dozen of the mussels without questioning.
Mrs. Masuda cooked the mussels steaming with white wine, celery, onion and garlic.
We felt having eaten this one dish of special and it is so splendid thing for us.
It is more delicious than the mussels of Leon/ Brussels.