A Slow Life of Mister Masuda

定年退職後のスローライフを公開!

2021年12月06日 20時50分02秒 | 食事
 12 月10日(金)

本当に久し振りの「鰻」だ。ぬる燗の「七笑い」で先ず口を湿す。
肴は「鰻の山椒煮」と今日は「鮑」だ。
本命は「肝吸い」と「うな重」の松、満足である。
最期に「ほうじ茶」、口の中がさっぱりした。心遣いが嬉しい。


It was the lunch of "the eel (Una-ju)" really after two years interval.
At first, I drank "Nana-Warai of Sake" warming up low temperature.
The appetizer dishes were "eel cooked with pepper" and "an abalone".
Main dish was "Una-ju" with "the clear soup of the liver of the eel".
It was beautiful.  End of the lunch, we drank "Houji-cha of roasted tea" 
which made our mouth inside refresh.  This is the kind consideration of Japanese meal.