季節の中で 暮らしの中で -Through the seasons and daily life-

現代の都会でプチ昔&田舎暮らし
-old & country style in modern urban life

サツマイモの茎 stems of sweet potato

2010-10-03 22:15:00 | ハンドワーククラブ HandworkClub
ハンドワーククラブにて。At hand work club.

いつも美味しい山の幸を届けてくださる彼がこの前くれたのが「サツマイモの茎」。
前にケンミンショーでやってたけど、高知県民はこれをきんぴらにして食べるそうだ。
帰って早速やってみた。晩御飯が一品増えた。

ちゃんと皮を剥いて下ごしらえしてくれている。
One member takes sometimes gifts from mountain and field.
This time it was some stems of sweet potatos.
A part of Japanese usually eat it but for me it was the first time.


       

きんぴら
I fried and put some Soya sauce and sugar and some chilli.

       

テレビで言ってた通り「シャクシャクして美味しい!」です。
芋より茎の方が好き!と言ってた人がいたけど、わかるかも。(もちろんサツマイモは好きですが)
すごいなあ。ビタミンと繊維がたっぷり。これはいいです。
It tasted very nice. It's with much vitamins and fibers so good for health too.

連休の予定を聞かれたのでスリランカに行くことを言った。
「また海外?」って言われるかと思ったら違った。
行って来て欲しいって。
「だって新しいこと習ってまたここで教えてくれるんやろ?」って。
はい、ちゃんと習ってきます。
あの人たちは知っている。私が外に行って充実することでどれだけ仕事が豊かになるのか。
私のことを良くわかってくれる大切な人たち。
良かった。
I said about to go to SriLanka for a week. I thought to be said about jealous.
But a patient said " I'm glad to hear it.That's why You learn something there and tell us new things. so we will be happy." They know how I get many things to go out. I have nice patients. I'm happy.
Comment
  • X
  • Facebookでシェアする
  • はてなブックマークに追加する
  • LINEでシェアする