美味しい栗がお店にあった。と娘からの情報。
買いに行って栗クリームを作る。
もともとこの絵本に出てくるのをまねてお菓子の本でそれらしいレシピを見つけて作り始めたのがきっかけ。
I make Chestnut paste in every autumun.
I found some nice ones in a market and made it.
It came from this book. A boy named Urusli eat chestnut paste with whipped cream with his family at the happy end.My children loved the story and I found a recepi and cook for them for years.
栗を洗って茹でて半分に切って中身をスプーンでくりぬく。
これが結構大変。今回は1.5キロあったので見かねて娘が手伝ってくれた。
前にも一緒にしたことあったけど、あらためて大変さがわかったって。
手も痛いけど虫食いが見つかることがあって、苦手な彼女はその度に悲鳴を上げていた。
くりぬいたら一度フードプロセッサーにかけて細かくする。
Wash chest nuts(1kg) and boil about 40minutes and cut half,then take inside out with spoon. then make it fine with brender.
これに牛乳と砂糖を加えて中火で加熱する。
add milk(200ml) and sugar(160g). boil and stir.
焦げないように混ぜる。一塊になったら出来上がり。
When it comes together paste like, it's done.
ホイップした生クリームを添えて食べる。
濃厚です。
我慢できなくて温かいうちに初めて食べたけど美味しかった。
秋の味。みんな一年待ち望んでいたもの。
We ear it with whipped cream. It's a taste of autumun.
We wait for a year for this!
買いに行って栗クリームを作る。
もともとこの絵本に出てくるのをまねてお菓子の本でそれらしいレシピを見つけて作り始めたのがきっかけ。
I make Chestnut paste in every autumun.
I found some nice ones in a market and made it.
It came from this book. A boy named Urusli eat chestnut paste with whipped cream with his family at the happy end.My children loved the story and I found a recepi and cook for them for years.
ウルスリのすず (大型絵本 (15)) | |
アロイス・カリジェ,大塚 勇三 | |
岩波書店 |
栗を洗って茹でて半分に切って中身をスプーンでくりぬく。
これが結構大変。今回は1.5キロあったので見かねて娘が手伝ってくれた。
前にも一緒にしたことあったけど、あらためて大変さがわかったって。
手も痛いけど虫食いが見つかることがあって、苦手な彼女はその度に悲鳴を上げていた。
くりぬいたら一度フードプロセッサーにかけて細かくする。
Wash chest nuts(1kg) and boil about 40minutes and cut half,then take inside out with spoon. then make it fine with brender.
これに牛乳と砂糖を加えて中火で加熱する。
add milk(200ml) and sugar(160g). boil and stir.
焦げないように混ぜる。一塊になったら出来上がり。
When it comes together paste like, it's done.
ホイップした生クリームを添えて食べる。
濃厚です。
我慢できなくて温かいうちに初めて食べたけど美味しかった。
秋の味。みんな一年待ち望んでいたもの。
We ear it with whipped cream. It's a taste of autumun.
We wait for a year for this!